Showing posts with label Kek. Show all posts
Showing posts with label Kek. Show all posts

Monday, January 30, 2017

Ketan Susu Keju Sedap Nikmat

Pulut susu keju kesukaan suami, Sejuk-sejuk buat pulut sesuai buat teman kopi kerana sangat mudah dan gampang buatnya hanya 500 gram beras p...

Resepi Agar-Agar Tape

Tapai atau sering juga disebut tappe, berikut adalah resipi tape agar-agar ciptaan oleh mbak airin dalam facebooknya yang dirangkum oleh res...

Sunday, January 8, 2017

Resepi Kek Batik Sedap dan Simple

Resepi Kek Batik Sedap dan Simple , Selamat datang pengunjung setia resepimasakan.info, saya ingin berkongsi resipi kuih yang enak, dan pali...

Monday, April 25, 2016

Resepi Kek Red Velvet Kukus Moist dan Lazat

Bercakap tentang resipi Red Velvet Cake lembap dan lazat dikukus, teringat ulang tahun pertama rakan-rakan . Sebelum ini ia tidak pernah m...

Sunday, March 27, 2016

Resepi mudah kek gula hangus kukus yang enak

Hobi yang "dipendam" sekian lama....trying new recipes. X kira la lauk pauk ka.. kuih muih ka, tp kegilaan sekarang ini ialah men...

Friday, March 25, 2016

Resepi Baking Kek Coklat. Bakar Boleh. Kukus Pun Boleh

resepimasakan.info - Hai Bunda, kite Nak kongsi koleksi kek coklat yang dibaking sendiri. Ada yang kukus. Ada yang bakar. Ada yang jadi cant...

Resepi Dan Cara Membuat Kek Lapis Sarawak Yang Lembut

Resepi dan cara membuat kek lapis sarawak. Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek lapis sarawak dan cara memasak kek lapis sehingga si...

Saturday, January 30, 2016

Resepi Kek Batik Sedap dan Simple

Resepi Kek Batik (Batik Cake Recipe) - Jika kita berbicara tentang kek, mungkin tidak ada habisnya. Bila-bila saja ada inovasi yang dicipta ...

Saturday, January 23, 2016

Resepi kek tiramisu secret recipe mudah

Bahan-bahan: 1) Gula castor satu cawan minum kopi 2) Cream cheese 200 3) Whipping cream 200 ml 4) Kek sponge ( boleh buat sendiri o...

Resepi kek span vanilla sedap dan simple

Berikut resepi kek span vanilla yang sedap bisa mak cik cuba. Resepi kek span vanilla sedap dan simple. Bahan-bahan : 150 gm tepong s...

Resepi kek span coklat mudah dan sedap

Kek Span Coklat Resepi:Noraini Zakaria Macam-macam cara sebenarnya nak buat kek span ni. Ada yang masuk semua bahan dan mix sekali ada ya...

Tuesday, January 12, 2016

Resipi Kek Minyak Kukus Simple

Resipi Kek Minyak Kukus Bahan - bahan : 2 1/2 cawan tepung naik sendiri ( 300g ) 1 cawan susu segar ( 210g ) 3/4 cawan susu p...

Resipi Rainbow Cake Lembut dan enak Tutorial Simple

Resipi Rainbow Cake - Rainbow cake atau biasa dikenal dengan nama kek pelangi adalah salah satu jenis cake yang mempunyai perpaduan warna pe...

Tuesday, December 29, 2015

cara nak buat resepi puding roti + Video Simple dan Sedap

cara nak buat resepi puding roti + Video Resepi Puding Roti Kukus - Belakangan ini rasa-rasa minat buat kuih semakin menjadi-jadi. Set...

Friday, December 18, 2015

Resepi kek pisang kukus yang lembut dan enak

Welcome ibu ibu, kali ni kita akan buat kek kukus dari pisang,  Jom kita tengok resepi mudah ni! Sesiapa yang ada pisang lebih-lebih tu bole...

Wednesday, December 16, 2015

Resepi macam macam kek kukus enak dan sedap

Kek coklat sememangnya menjadi kegemaran anak-anak termasuk juga golongan dewasa. Kek yang disaluti coklat apatah lagi jenis kek coklat kuku...

Tuesday, December 15, 2015

Resepi Kek Lumut Kukus Lengkap dengan video

Resepi Kek Lumut Kukus Bahan-bahan : ( loyang 7 ” x 7 “) 1 cawan tepung gandum – diayak 1 cawan horlicks 3/4 cawan gula halus ...

Monday, December 14, 2015

Resepi mudah kek batik biskuit marrie susu mesti sedap

Resepi mudah kek batik biskuit marrie susu mesti sedap, nak buat  kek batik bahannya cukup mudah dan cara bikinnya juga gampang. Bagi ib...