Monday, May 30, 2016

Resepi Macaroni Goreng Daging Pedas (SbS)

Ads By Google

Resepi Macaroni Goreng Daging Pedas | Ok Jom malam ni saya share buat Spicy Meaty Fried Penne..atau nama melayunyer Macaroni Goreng Daging Pedas.. hihi.. ikut tekak saya la ye yang xbrape omputih sangat ni.. senang je ni..cubalah

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : Aisha Shukor



Rebus sepeket macaroni.. kalau tak mau guna Penne ni boleh juga guna elbow atau spegetthi.. rebus cam biasa letak satu camca kecil garam dan dua titis minyak zaitun.. tak mau kembang sangat ok.. dah masak, toskan.



Panaskan minyak masak dan saya campur dengan minyak zaitun dua sudu



Goreng dua keping daging kisar.. saya guna ramly



Bila daging dah garing, ketepikan dan campak masuk capsicum traffic lite.. cantik kan warnanyer.. satu side sebelah sane tu tumis stok cili blend dua sudu besar.. or ikut suka la.. letak lada hitam halus satu sudu kecil



Bila cili dh garing, masuk dua sudu sos spegethi cendawan kimball.. tumis sekali, gaul rata



Gaul semua skali.. masuk cendawan butang yang dah dihiris lebar dan nipis



letak garam secukup rasa



masuk Penne..balik-balikkan



Goreng lagi 5 minit, siap! Sedia untuk dihidang..

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


Baca juga: