Wednesday, April 6, 2016

Resepi Taufu Telur Goreng (SbS)

Ads By Google

Resepi Taufu Telur Goreng | Selamat petang smua hari ni saya share resepi homemade taufu telur goreng.. resepi ada di ruang komen yea.. selamat mencuba..


Cara buat ada pada setiap gambar

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Sumber : ‎Qistina Chang




Bahan-bahan: 

✔️ 6biji telur

✔️ Soya tanpa gula 500ml 
(saya gantikan dengan soya botol sebab tak jumpa soya fresh. So taufu akan rasa manis)

✔️ Tepung gandum 1sudu sup

✔️ Garam setengah sudu kecil



Pukul telur dan tapis



Masukkan tepung jagung



Masukkan garam



dan soya. 

Pukul bagi sebati.



Gaul sebati mcm ni dan tapis lagi



Lepas tapis masukkan ke dalam acuan untuk di kukus



Kukus dengan api kecil selama 15 minit



Ni rupanya selepas di kukus




Keluar kan dari acuan cepat yea jangan tunggu sejuk nanti lekat.. lepas tu potong saiz yang anda nak.



Panaskan minyak dan goreng dengan api sederhana...

Selamat mencuba,..
Jangan lupa share..




Baca juga: