Saturday, April 9, 2016

Resepi Blueberry Lassi Sedap (SbS)

Ads By Google

Resepi Blueberry Lassi Sedap | Boleh try ni, musim panas camni best...


Cara buat ada pada setiap gambar

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...


Sumber : ‎‎Махеш большой‎





Bahan- bahan simple je. 

✔️ Blueberries 

✔️ Yogurt 
- sama ada blueberry flavour atau yang plain x de flavour. 

✔️ Susu. Kalo full cream milk lagi sedap. 

✔️ Garam sangat sedikit 

✔️ Gula 

✔️ Beberapa jelly sumi



Campak je semua dalam blender KECUALI Sumi jelly. 

Blueberry pulak simpan sikit ya. 

Blend.



Next. 

Ambil blueberries yang kita simpan sikit tadi tu dan sumi yang dah dikopek tu masukkan dalam blender dan blend sikit sikit. Mcm dua saat.. then sambung beberapa kali je. 

Kita nak blueberries tu jady flaky je.



Dah siappp!!. Satu untuk saya. Satu untuk kome. 

Saya tolong minumkan kan ek..huhu


Baca juga: